Credit pentru restanțieri în 2021
Care sunt condițiile băncilor și instituțiilor financiare nebancare (IFN) pentru acordarea unui credit pentru restanțieri în anul 2021.
Contract de colaborare - tot ce trebuie să știi despre
Contractul de colaborare, denumit și contract-cadru, se supune normelor Codului Civil. Află tot ce trebuie să știi despre acesta.
Ce este și cum poți afla codul IBAN
Ai nevoie de cod IBAN și nu îl mai găsești? În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre codul IBAN.
Ce este codul SWIFT, BIC?
Află lista de coduri SWIFT și BIC pentru fiecare bancă din România și descoperă de ce sunt folosite acestea în tranzacții.
Cum pot afla numărul unui card de credit?
Descoperă ce reprezintă datele unui cardul de credit, care sunt necesare pentru a efectua tranzacții fizice și online.
Top mașini noi ieftine: Cele mai mici prețuri
Top mașini noi a fost alcătuit în funcție de preț, astfel că aici vei regăsi cele mai ieftine mașini noi pe care le poți achiziționa.
Top idei cum să faci bani
În acest top idei de afaceri vei găsi propuneri prin poți să-ți rotunjești venitul sau să-ți asiguri unul constant și să fii propriul tău șef.
TOP idei afaceri profitabile cu investiție de 1.000 euro
Poți deschide o afacere profitabilă și cu o investiție de până într-o mie de euro, vezi aici top idei de afaceri cu bani puțini.
Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare - FGDB
Află cum Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare îți asigură banii în cazul în care ai bani în contul unei bănci
Biroul de Credit - cum poți scăpa de istoricul negativ
Află cum poți să scapi de istoricul negativ și de înregistrarea din lista de rău platnici de la Biroul de Credit.
Ce presupune un credit ipotecar în 2019?
Creditul ipotecar este un tip de împrumut bancar care se face în vederea cumpărării, renovării sau construirii unei locuințe. Un astfel de credit se poate lua pe o perioadă de maximum 35 de ani, fapt ce reprezintă un avantaj întrucât ratele pot fi mai mici. Un credit ipotecar are, ca orice alt împrumut bancar anumite condiții care trebuie îndeplinite:
Noul indice pentru calcularea dobânzilor în lei
Anul acesta a fost introdus un nou indice pentru calcularea dobânzilor în lei. Astfel, cine dorește un împrumut va avea dobânda calculată după un indice nou față de vechiul ROBOR, numit IRCC (Indicele de Referință pentru Calcularea Creditelor), și care, inițial, a fost cu aproximativ un procent mai mic față de vechiul indice. Acest lucru presupune ca împrumuturile luate de acum înainte să implice costuri mai mici decât cele de până acum, diferențele putând ajunge până la 10-15% pentru ratele la creditele noi.
Ce avantaje au criptomonedele?
Criptomonedele sunt monede digitale bazate pe criptografie, create pentru a introduce unități monetare noi, iar valoarea lor nu este influențată de guvern, de bănci sau de cererile și ofertele existente pe piață. Termenul de „criptomonedă” a fost lansat de către Satoshi Nakamoto. Deși nu se știe dacă acest nume aparține unui om sau unui grup de oameni, în spatele său se află inițiatorul primei criptomonede.
Programul „Investește în Tine”
Prin intermediul acestui program persoanele care doresc să investească în scopuri educative pot achiziționa credite cu dobândă zero. În anul 2019 programul „Investește în tine” are un plafon de 1 miliard de lei, nivel pentru care a fost luată în considerare evoluția acestui program, aspecte relevante ce țin de implementarea acestuia, dar și gradul ridicat de utilizare a plafonului de-a lungul celor trei luni de funcționare a programului în anul 2018.
Ce știm despre criptomonede?
Criptomonedele sunt cunoscute drepte bani digitali sau monede virtuale, care există doar în mediul online. Ele sunt foarte bine securizate și nu implică nicio formă de guvernare, presupunând un sistem descentralizat. Numele de „crypto” provine de la faptul că monedele digitale au la baza lor un proces de convertire a informației în niște coduri ce nu pot fi sparte, aceste coduri asigurând fluxul de tranzacții al respectivei monede.
Programul Prima Casă în 2019
Și în acest an românii au la dispoziție programul Prima Casă prin care își pot achiziționa sau construi o locuință finanțată în proporție de 40% sau 50%. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM a anunțat lansarea acestui program, în urma primirii de la Ministerul Finanțelor Publice a acordului de distribuire a sumei de aproximativ două miliarde de lei.
Ce e nou în 2019 în domeniul creditării?
Noul an vine cu schimbări destul de importante pentru cei care își doresc să obțină un împrumut, fiind înregistrate modificări atât în privința creditelor imobiliare, a creditelor de consum, dar și în ceea ce privește programul Prima Casă.
Ce trebuie să știi despre depozitul bancar?
Un depozit bancar este un produs financiar care are drept scop economisirea unei sume de bani pe o perioadă mai lungă de timp, stabilită prin contract. În cazul în care dorești să retragi banii înainte de acest termen, nu mai poți primi dobânda și chiar se pot impune unele penalizări de nerespectare a contractului. Ce alte lucruri sunt utile despre un depozit bancar?
Sfaturi înainte de a obține un credit
În ultima perioadă numărul persoanelor îndatorate la bănci a crescut simțitor. Unii dintre oameni au obținut credite la care ulterior nu au mai reușit să plătească ratele lunare la timp, devenind astfel restanțieri. Așadar, înainte de a obține un împrumut, oricine trebuie să fie atent, astfel încât să evite eventuale probleme ce pot apărea pe parcurs. De ce trebuie să ținem cont atunci când dorim să obținem un împrumut de la o bancă sau de la o instituție nebancară?